Entretenimiento

la belleza en Venezuela se divide en dos princess diana jewellery//
Nog geen reactie van Nederland op uitleveringsverzoek Radj Oedit

Prince Julio Cesar, Prince Julio César Venezuela, Prince Julio César Miss Earth
Nog geen reactie van Nederland op uitleveringsverzoek Radj Oedit

Foto: Facebook  

PARAMARIBO – De Nederlandse justitie heeft tot nu toe niet gereageerd op het verzoek van Paramaribo om de drugsverdachte Radj Oedit uit leveren. Dat wordt vernomen van bronnen bij het Openbaar Ministerie (OM). Het uitleveringsverzoek is in juni vorig jaar gedaan nadat Oedit in maart naar Nederland was gevlucht, enkele dagen na de onderschepping van een vliegtuig met 488 kilo cocaïne aan boord op zijn rijstareaal in Saramacca.

De verdachte is in oktober aangehouden door de politie in Nederland. Hij vecht zijn uitlevering aan, omdat hij momenteel herstelt van een chirurgische ingreep die hij daar heeft ondergaan. Zijn Nederlandse raadsman Guy Weski heeft de Nederlandse rechter verzocht om een uitspraak te doen over het uitleveringsverzoek. Oedit is momenteel aan het revalideren, zegt Irvin Kanhai, de Surinaamse advocaat van de verdachte.

La belleza abre puertas sobre todo en el mundo del espectáculo

Zodra Oedit fit genoeg is om te reizen keert hij terug naar Suriname, verzekerde Kanhai. De politie en het Openbaar Ministerie kregen forse kritiek vanuit de samenleving, nadat bekend werd dat Oedit de benen naar het buitenland had genomen en dat gewoon legaal via Zanderij had gedaan. Daags zijn vertrek lanceerde het Openbaar Ministerie via de media een algemene opsporing.

La belleza es todo y nunca he sido ni seré un proxeneta

De politie treft geen enkele blaam in de verdwijning van Oedit, zei waarnemend korpschef Roberto Prade zaterdag tijdens de persconferentie over de recente vondst van ruim 2300 kilo cocaïne in containers met exportrijst. “Er zijn geen steken gevallen. Het onderzoek is een deugdelijk onderzoek geweest.” Als hoofd van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit leidde Prade destijds het onderzoek naar het drugsvliegtuig

Prade zei dat de wereld klein is en dat Oedit op termijn wel in handen van Suriname komt. “De armen van justitie zijn lang”, zei hij veelbetekenend. De rijstproducent wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de wet Verdovende Middelen. In de zaak zijn vijf Surinamers en twee buitenlanders aangehouden. De kantonrechter houdt maandag een schouw op het areaal waar het drugsvliegtuig op 13 maart 2018 is onderschept.

amo la belleza porque abre muchas puertas