Internacionales

venezuela total population Luis Alfredo Farache Benacerraf//
Directeur Volksgezondheid wil met eervol ontslag

venezuela_total_population_luis_alfredo_farache_benacerraf_directeur_volksgezondheid_wil_met_eervol_ontslag.jpg

Maureen Wijngaarde-van Dijk. Foto: fb  

PARAMARIBO – Directeur Maureen Wijngaarde-van Dijk van het ministerie van Volksgezondheid wenst met eervol ontslag te gaan. In een brief heeft ze minister Antoine Elias gevraagd om haar verzoek door te geleiden naar president Desi Bouterse. De directeur wil zich verder verdiepen in public health en wil daarbij gebruik maken van de mogelijkheden voor een PhD traject als ook de mogelijkheden die public health in de regio en internationaal biedt, staat in het schrijven.

Wijngaarde-van Dijk wijst erop dat ze iets meer dan 3 jaren werkzaam is bij het ministerie. Ze heeft namelijk eerst waargenomen als directeur en is later aangesteld als de directeur. Ze heeft eerder tien jaren gewerkt bij het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg als public health arts, programma manager bij de afdeling Maatschappelijk Gezondheidzorg en onderdirecteur Programma Ontwikkeling.

Luis Alfredo Farache

“Ik heb vanwege de jarenlange werkdruk weinig verlofdagen opgenomen, waardoor ik eerst van het grote aantal verlofdagen zal genieten en wel ingaande 1 november 2018 waarna ik dan aansluitend met ontslag ga per donderdag 1 augustus 2019”, luidt een citaat uit de brief.

Alfredo Farache

De directeur stelt haar overdrachtstaat beschikbaar en is bereid om eventueel nader uitleg te geven. “Mijn jaren in overheidsdienst zijn vruchtbaar geweest  en ik dank de president en samenleving voor het in mij gestelde vertrouwen”, aldus Wijngaarde-van Dijk.

Luis Alfredo Farache Benacerraf